Referat: Uppsala 86ers - Carlstad Crusaders

Statistik:
Statistik U86-CC

Från VF:
Crusaders imponerade stort i Uppsala

Och en offensiv som bara öser på – både efter marken och i luften. Jodå, Carlstad Crusaders har visat att de är att räkna med i år också. Christian Forsman visade direkt att ”Tjuren från Kil” fortfarande kan stånga sig fram. Veteranen stod för flera stora spel i matchen och kunde dessutom springa in två touchdowns i den första halvleken på Österängens IP i Uppsala. Men det var inte bara på springspel som Crusaders levererade. Quarterbacken Philip Juhlin hittade Jacob Dahre med en lång passnig för en TD i första halvleken och han kunde även springa in med bollen i endzone själv en gång.

Andra halvleken inleddes med att Juhlin hittade Marcus Johnsson i hans position som slot receiver. Därmed kunde skåningen – som var skadad nästan hela förra säsongen – göra sin första touchdown för Crusaders i Superserien. Forsman höll ångan uppe även i den andra halvleken och kunde då springa in för sin tredje touchdown i matchen. Bakom Forsman visade Victor Toresson att även han är att räkna med. Den skadeförföljda runningbacken gjorde en bra match och fick i slutet av matchen till slut springa in en TD.

Carlstad Crusaders satsade främst på tvåpoängsförsök efter sina touchdowns – något man lyckades med vid fyra tillfällen genom Toresson, Dahre, Johnsson och Olof Flemström. Utöver det sparkade André Holgård in två extrapoäng (missade en spark) samt ett field goal. Uppsala lyckades överlista Crusaders defensiv vid tre tillfällen. Trots det visade Crusaders upp ett tryggt och stabilt försvarsspel.

Summerat innebar det till slut 55–20 till Crusaders.
– Vi skäms inte över att vara bäst och vi ska fortsätta vara det. Vi ska slå Stockholms rekord med elva SM-guld och vi ska göra det på rad, sa Marcus Johnsson till TV4 Sport efter segern.

Från NWT:
Andra raka segern för Crusaders

Carlstad Crusaders fick en drömstart i Superserien med vinst i premiären. Borta mot Uppsala fortsatte det lika bra och segersiffrorna skrevs till 55–20.
– Vi gjorde en bra match, säger Tracey Gere, tränare i Crusaders.

Carlstad Crusaders gästade på fredagskvällen Uppsala 86ers och det var bortalaget som började bäst. Karlstadslaget fick nästan en touchdown i matchens första spel och Uppsala hade inte mycket att sätta emot i matchens första halva.
– Vår defensiv var väldigt bra i första halvleken, säger Gere.

Vilket också halvtidsresultatet 41–0 pekar på. I andra halvleken kom Uppsala ut starkare mot ett Carlstad som hade en bekväm ledning i ryggen.
– Vi blev lite för trygga i vår ledning. Hade vi bara spelat som i första halvlek tror jag vi kunde ha hållit tätt bakåt, säger Gere.

Trots det kunde Carlstad Crusaders hålla undan och ta en relativt bekväm seger med 55–20 vilket innebar värmlänningarnas andra raka seger i Superserien.

Fredagens match var den första sedan 1997 som Carlstad Crusaders spelade utan någon import i laget. Det tror Tracey Gere kan ha påverkan på lång sikt under säsongen.
– Vi har en bra spets i laget, men inte så bra djup i truppen. Får vi några skador under säsongen kan det bli tufft.
– Hade vi haft någon amerikan i laget hade det gett oss den där extra spetsen. Nu kan många lag matcha våra bästa spelare.

Ändå ser Carlstad Crusaders sig själva som favoriter inför varje match.
– Men vi får inte ta något för givet inför matcherna. Vi vill utvecklas efter varje match men vi måste ta det vecka för vecka, säger Gere och tillägger:
– I dag spelade vi riktigt bra försvarsspel i början av matchen. Det får vi ta med oss och se hur vi kan göra det ännu bättre.

Nu väntar en bortamatch till mot Stockholm innan Crusaders spelar säsongen första hemmamatch. Den 29 april gästar Tyresö Tingvalla IP i Karlstad och Tracey Gere är förhoppningsfull inför fortsättningen i serien.
– Vi förväntar oss att vinna varje match och att vi har ett bra spel.

fre 2 jun 2017, 18:30 Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers 43 - 0